Højere bundfradrag - helt gratis

Vi kan hæve din skattefri indtjening med 19.600 kr.

Det høje bundfradrag er på 32.300 kr.

Opret en gratis konto på 2 minutter

Beskyt depositum hos LEJKA

Gælder også for fremleje

OPRET GRATIS KONTO

 

 

DAC7 Direktivets Indvirkning: Nye Krav til Brugerdata og Skatteindberetning

På grund af det nye EU-direktiv (DAC7), som netop er trådt i kraft, er der nye IT-systemer, som skal sættes op mellem Skattestyrelsen og de digitale platformsoperatører (LEJKA og AirBnB).

Som følge heraf er du som bruger ikke længere i stand til at afgive samtykke på Skattestyrelsens hjemmeside igennem linket på vores hjemmeside. Du skal blandt andet afgive følgende oplysninger: Fulde navn, CPR-nummer og bopælsadresse.

Vi vender tilbage til dem, som har givet udtryk for at de gerne vil have bundfradrag, når IT-systemerne er klar.

Skriv dit fulde navn til os på , hvis du ønsker bundfradrag, og så sætter vi dig på listen.

Hvis udlejer ikke har opgivet (via indtastning online på platformen eller skriftligt via mail) nødvendige oplysninger i tide eller hvis disse mangler, kan manuelle korrektions- eller efterindberetninger forsøges at foretages. Ved korrektioner eller efterindberetninger opkræves et gebyr på 949 kr. Vær opmærksom på, at oplysninger kun kan opgives skriftligt og ikke mundtligt.

Bundfradrag Billede 5 (Postkort) (4)

KLIK HER

Vil du have et højere bundfradrag for din udlejning?

Hvad betyder de nye skatteregler for dig?

Hvis du lader en tredjepart indberettige din husleje, kan du opnå et forhøjet bundfradrag på 32.300 kroner. LEJKA er blandt de eneste på markedet der må, og så er vi gratis. 

Vi ved det kan være kompliceret at forstå lejeloven, så vi har samlet alt du skal vide om bundfrarag i vores artikel om bundfradrag. Her giver vi en juridsik gennemgang af hvorfor og hvordan vi kan forhøje dit bundfradrag. Hvis du er bruger hos LEJKA, skal du blot vide, at vi kan give dig det højere bundfradrag nemt, og sikkert.

ARTIKEL OM BUNDFRADRAG
Jan (Left) Shadow (1)
Skærmbillede 2022 03 31 145443

Hvad er et bundfradrag?

Klik for at høre Michala forklare, hvad et bundfradrag er - og hvordan du kan få det høje bundfradrag på 32.300 kroner.

Man undgår ikke at blive beskattet når man udlejer et lejemål, men hvis du lader LEJKA indberette dine huslejeindtægter for dig, vil du blive beskattet mindre! Det skyldes at Skat har godkendt os som en tredjepart, der må indberette dine huslejeindtægter for dig.

OPRET KONTO

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er bundfradrag?
Bundfradraget er den grænse som afgør hvor meget af ens huslejeindtægter som man skal betale skat af som udlejer. Man skal altid beskattes når man udlejer, men når man lader LEJKA indberette sine huslejeindtægter, skal man beskattes mindre. At opnå et højere bundfradrag er derfor det samme som få lov til at have en højere skattefri indtjening. 

Hvad får jeg ud af at lade LEJKA indberette mine huslejeindtægter?
Hvis du lader LEJKA indberette dine huslejeindtægter, kan din skattefri indtjening blive 19.600 kroner større. Vi kan nemlig få dit bundfradrag til at stige fra 12.700 til 32.300 kroner. Du er derfor bedre stillet, når du indberetter gennem LEJKA. Hvis du indberetter alene, får du nemlig et lavere bundfradrag. Med et højere bundfradrag, kan du få mere ud af din udlejning. 

Hvilke boligtyper og udlejninger er omfattet?
Du kan få det høje bundfradrag, hvis du udlejer et eller flere værelser. Her er der ingen krav til længden af lejeperioden. Hvis du udlejer et hus eller en lejlighed, gælder reglerne derimod kun, hvis lejeperioden er på mindre end 12 måneder. Lejeperioden må gerne strække sig over to indkomstår, så længe at den samlede periode ikke er længere end 12 måneder. Du kan også få et højere bundfradrag når du fremlejer. Her udlejer du et lejemål, som du ikke selv ejer.

Hvorfor må LEJKA indberette mine huslejeindtægter for mig?
LEJKA har som en af de eneste virksomheder i Danmark, som må indberette som tredjepart. Vi har modtaget registreringsbevis og dermed godkendelse fra Skattestyrelsen i henhold til Ligningslovens §15 Q. Det betyder at LEJKA er blevet godkendt som juridisk lovpligtig tredjepart. Derfor må vi indberette dine lejeindtægter til Skattestyrelsen, så du kan få det høje bundfradrag. 

Betingelser for at få bundfradraget?
Der er to forudsætninger og betingelser for, at LEJKA kan indberette på dine vegne. Du skal give samtykke og lejen skal betales igennem platformen. Når du er logget ind som udlejer, skal du gå ind på 'Min Profil'. Nederst på denne side vil du have mulighed for at trykke på et link, som du skal bruge til at registrere dig hos Skattestyrelsen. Ved denne registrering får du et unikt ID, som skal oplyses til LEJKA. Herudover skal lejen gå igennem LEJKA hver måned. Så kan vi hjælpe dig med at opnå det høje bundfradrag. Derfor skal du trykke på linket og registrere dig hos Skattestyrelsen - og dermed give samtykke - for at kunne få bundfradraget. Samtidigt skal huslejen også hver måned gå igennem vores platform. Udover disse formelle betingelser, så skal du som bruger naturligvis selv undersøge om du materielt er berettiget til at modtage bundfradraget. Samtidigt er det en betingelse, at LEJKA som minimum beskytter 25.000 kr. i det pågældende lejeforhold (som jo bliver tilbagebetalt) for, at der kan ske indberetning eller alternativt, at du som Bruger betaler de 89 kr. om måneden i abonnement. Hvis du er i tvivl, så skriv ind på info@lejka.dk.

Husk at få dette på plads med det samme, når du opretter lejeforholdet på platformen og i hvert fald inden januar måned i det næste kalenderår. Det er fordi LEJKA foretager automatiske indberetninger på de lejeforhold, hvor der er givet samtykke. Så hvis du eksempelvis opretter en bruger og lejen betales fra 1. maj 2021, så skal du sørge for at have samtykket klar den 1. januar 2022. 

Hvem kan ikke få det høje bundfradrag?
Det er desværre ikke alle udlejere, som er berettiget til et højere bundfradrag. Hvis du endnu ikke kører din udlejning og registrerer din husleje igennem LEJKA, skal du være opmærksom på, at du ikke kan få det høje bundfradrag i første omgang. Når LEJKA skal indberette lejeindtægten til Skat, er det nemlig en forudsætning at huslejen bliver indbetalt gennem os hver måned samt at LEJKA har formidlet boligen. Ellers er det ikke muligt for LEJKA at indberette til Skat og sikre dig det højere bundfradrag. 

Kan der ske indberetning senere?
Hvis udlejer ikke har opgivet (via indtastning online på platformen eller skriftligt via mail) nødvendige oplysninger i tide eller hvis disse mangler, kan manuelle korrektions- eller efterindberetninger forsøges at foretages. Ved korrektioner eller efterindberetninger opkræves et gebyr på 949 kr. Vær opmærksom på, at oplysninger kun kan opgives skriftligt og ikke mundtligt.

Kan bundfradraget deles op på to personer?
Såfremt bundfradraget skal deles op mellem to udlejere skal der ske en manuel indberetning for det pågældnede år. Du skal kontakte LEJKA på info@lejka.dk for at sætte gang i processen. LEJKA vil derefter forsøge at indberette med en opdeling mellem de to personer. Denne manuelle indberetning er underlagt et gebyr på 949 kr. pr. lejemål, som opkræves ved opstart af processen.   

Kan jeg få mere information omkring bundfradrag?
Hvis du vil vide mere om hvad et bundfradrag er, og hvorfor vi kan hæve dit bundfradrag, så kan du læse vores artikel om bundfradrag. Her giver en advokat en juridisk gennemgang af reglerne for bundfradrag.

Tryk her, for at læse vores artikel om bundfradrag.

Hvad koster det at bruge LEJKA?
Mange af LEJKAs tjenester, værktøjer og rådgivningsmuligheder er gratis, når vi beskytter lejers depositum og forudbetalte leje i lejeperioden. Når du er bruger, kan LEJKA dermed også indberette dine lejeintægter til Skattestyrelsen helt gratis. LEJKAs forretningsmodel bygger på, at vi investerer en del af depositummet, for dermed at kunne tilbyde vores platform gratis. Pengene du indbetaler, i form af depositum og forudbetalt leje, er sikret af en bankgaranti. Derfor er beløbet altid klar til udbetaling, når lejeforholdet slutter. Hvis du vil bruge vores service, således at du kan opnå det høje bundfradrag, skal du være opmærksom på at der som minimum skal deponeres 25.000 kr. hos LEJKA eller betales 89 kr. i abonnement. 

Hvad er fordelene ved at bruge LEJKA?
Der er mange fordele ved at være bruger af LEJKA. Vi hjælper med alle aspekter af lejeforholdet, lige fra indflytning til fraflytning. Desuden sørger vores juridiske eksperter for at alt bliver håndteret korrekt, så du kan fokusere på at være en god udlejer. Udover at kunne give dig det høje bundfradrag, tilbyder vi onlineværktøjer i form af digital lejekontrakt, huslejeregistrering, opbevaring af billeder, indflytningsrapport og meget andet. Vi træder også til med konfliktløsning, hvis der eksempelvis opstår uenighed om depositummet. Dette koster 3.275 kr. Her vil vores juridsike eksperter træffe træffe en afgørelse på under 30 dage, hvilket er betydeligt hurtigere end Huslejenævnet, hvor sager både er dyre og langsommelige. Ved at bruge LEJKA, sparer du altså både tid, penge og bekymringer.

OPRET KONTO

Det siger brugerne om LEJKA

Avatar image
Claus

Udlejer

Jeg vidste ikke, at man kunne få et højere bundfradrag ved at lade nogen indberette lejeindtægten. Nu har jeg fået LEJKA til at gøre det, og jeg sparer mange penge i skat hvert år. Og fordi jeg i forvejen har beskyttet depositummet hos dem, er det oven i købet helt gratis.

Avatar image
Sofie

Udlejer

LEJKA svarede super hurtigt på min besked, og de forklarede mig helt nede på jorden, hvordan reglerne fungerer. Det tog mindre end 24 timer at få det hele på plads, og nu sørger de for at indberette indtægterne fra mit lejemål til skattevæsnet - og jeg får det høje bundfradrag :-)

Avatar image
Emil

Udlejer

Wow! Jeg har lige fået et ekstra skattefradrag på over 18.000 kr. uden at røre en finger. Og så får jeg endda gratis adgang til en masse smarte funktioner på LEJKA.dk - f.eks. digital lejekontrakt, som jeg tidligere har betalt hundredevis af kroner for. Det er bare en total win-win!

Avatar image
Lene

Udlejer

Vi lejer fire værelser ud, og jeg skal hilse og sige, at der er rigeligt at se til - både det praktiske og så alt papirarbejdet. Man bliver ikke millionær på at være en lille privat udlejer, så det ekstra bundfradrag falder på et tørt sted. LEJKA ordner det hele for os, og det fungerer rigtig godt.